Остап Семерак: Схвалено документ, який зупинить хаос на ринку переробки небезпечних відходів
середа, 13 липня 2016, 13:48

Кабінет Міністрів на сьогоднішньому засіданні схвалив нові ліцензійні умови провадження господарської діяльності з поводження із небезпечними відходами.

Про це повідомив міністр екології і природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак на своїй сторінці у Facebook.

«Кабмін щойно розглянув та підтримав справді реформаторський документ. Знадобилося рівно два місяці, щоб ухвалити нові ліцензійні умови провадження господарської діяльності з поводження із небезпечними відходами. Вже за два тижні бізнес та вітчизняні підприємства отримають нові правила і нарешті зупинять хаос, який більше року існує на ринку переробки небезпечних відходів», - написав міністр.

Остап Семерак констатував, що ситуація справді вийшла з-під контролю, і про це свідчать кричущі випадки, коли небезпечні отрутохімікати спритні підприємці спалювали, не виходячи з подвір’я підприємства чи замість утилізувати продавали ліки повторно в аптеках.

«Не краща історія з непридатними пестицидами та агрохімікатами, якими захаращені українські міста та села ще з радянських часів. До сьогодні в Україні ліцензію на утилізацію непридатних пестицидів та агрохімікатів мала лише одна компанія, яка фактично не здійснювала діяльності», - додав він.

Очільник Мінприроди зазначив,що критики звинувачували відомство у небажанні вирішувати цю проблему чи в зацікавленості тінізації цього ринку.

«У той час, коли Мінприроди не мало механізмів впливу на суб’єктів господарської діяльності і, зокрема, права видати дозвіл на транскордонне перевезення відходів пестицидів за межі території України. З моменту мого приходу в Мінприроди ми активно напрацьовували механізми прозорості видачі ліцензій і поглиблення державного контролю за переробкою та утилізацією небезпечних відходів», - наголосив Остап Семерак.

«Сьогоднішнє рішення Кабміну дозволить вийти з тіні чи не мільярдному ринку небезпечних відходів, які стали потенційною небезпекою для довкілля, здоров’я та життя українців. Дякую колегам за підтримку у розробці проекту ліцензійних умов!! Це справді перемога!»,- наголосив представник «Народного фронту».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua