Остап Семерак: Співробітники нової природоохоронної служби повинні мати достойну заробітну плату
середа, 1 березня 2017, 12:25

Заробітна плата у співробітників нової служби природоохоронного нагляду та контролю має бути не нижча, ніж у співробітників поліції.

Про це міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак, розповів в ефірі одного з телеканалів, відповідаючи на питання щодо майбутньої реформи Державної екологічної інспекції України.

Він переконаний, що нові екологічні інспектори, які виявлять бажання працювати у природоохоронній сфері, повинні мати належну мотивацію, пройти відповідне спеціалізоване навчання та успішно скласти іспити.

«Ми беремо за приклад реформу поліції. Є попередні домовленості з американською командою, яка допомагала Арсену Авакову реалізовувати реформу в МВС. Вони готові з нами працювати. Ми маємо знайти нових екоінспекторів. Це повинні бути абсолютно нові люди», - зазначив Остап Семерак.

За словами міністра, станом на 1 січня 2017 року в Держекоінспекції України працювало 2,5 тисячі інспекторів.

«Заробітна плата інспекторів коливалася в межах 2 тисяч гривень. Попри це існував конкурс та черга на роботу в Держекоінспекцію. Наприклад, під час нещодавньої перевірки роботи ДЕІ виявлено факт, коли в одному із регіональних підрозділів виявилося три керівники. Всі вони отримували заробітну плату і через суди поновлювалися, щоб тільки залишитися на цій посаді. Це один із прикладів корупційності даної служби. Систему вилікувати вже неможливо», - вважає Остап Семерак.

Міністр наполягає на залученні до реформованої служби природоохоронного нагляду та контролю нових людей.

«Повинен бути баланс: достойна заробітна плата, контроль виконання покладених обов’язків та моральне переконання і бажання працювати. Однозначно оплата праці має бути не нижчою, ніж у поліцейських патрульних, які сьогодні працюють у системі МВС», - пояснив Остап Семерак, підкресливши, що реалізація реформи Державної екологічної інспекції потребуватиме часу та коштів.

«Ця реформа – непростий процес, але сьогодні ми повинні робити швидкі кроки для запровадження нового інституту. Відповідний проект рішення ми запропонували нашим колегам у Кабінеті Міністрів. Рішення  щодо функцій майбутньої природоохоронної служби повинно бути прийнято зважено – без політичних мотивацій», - переконаний очільник Мінприроди

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua