Остап Семерак: У 2017 ми запланували завершити реформу Держекоінспекції
понеділок, 26 грудня 2016, 16:14

Міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак переконаний, що в реформовану Державну природоохоронну службу потрібно набирати нових людей і не проводити жодних переатестацій.

Про це він заявив в ефірі одного з телеканалів.

«Завершення реформування Державної екологічної інспекції – це врегулювання дієвого інструменту, який повинен якісно здійснювати  контроль природоохоронного законодавства. Я вважаю, що нинішній інститут влади, яким є Держекоінспекція,  тотально корумпований. Його вилікувати неможливо. Тому ми  запропонували Уряду України наше бачення реформування її в новий природоохоронний орган», - сказав міністр.

Остап Семерак також відзначив, що  важливим фактом корумпованості цієї системи є аналіз електронних декларацій, який показав, що найбільш багатими людьми є екоінспектори.

«Я пропонуватиму членам Кабінету Міністрів  набрати у реформований орган - Державну природоохоронну службу - нових людей і не проводити жодних переатестацій. Це мають бути виключно нові люди, які матимуть нову мотивацію, нову підготовку, нову функцію. Звичайно, прийняття цього рішення залежить від політичної волі моїх колег з Уряду», - наголосив він.

Крім того, Остап Семерак підкреслив, що пріоритети, над якими Мінприроди працювало в 2016 році, вдалося реалізувати.

«Перший пріоритет - гармонізація українського законодавства із європейським. Другий - це боротьба з корупцією. Третій – насування нового конфайнменту  на 4-й енергоблок ЧАЕС», - зазначив міністр.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua