Остап Семерак: У "Народному фронті" немає внутрішніх неузгодженостей щодо кандидатур міністрів
середа, 13 квітня 2016, 13:00

У фракції  "Народний фронт" немає внутрішніх неузгодженостей  щодо кандидатур міністрів у майбутньому Уряді. Затримка формування нового складу Кабінету Міністрів відбувається через суперечки всередині фракції "Блок Петра Порошенка".

Про це заявив представник фракції  "Народний фронт" Остап Семерак в інтерв'ю журналістам, коментуючи заяву одного з депутатів БПП.

"У нас немає проблем всередині фракції "Народний фронт" щодо наших претендентів на посади міністрів. Натомість я хотів би нагадати, що процедура формування Уряду є наступна: загальні збори коаліції висувають кандидатуру Прем’єр-міністра (ми домовились, що цю кандидатуру повинна запропонувати фракція БПП). Після цього коаліція пропонує цю кандидатуру Президенту, а він робить відповідне подання до парламенту", - наголосив Семерак.

За його словами, затримка у формуванні нового складу Кабінету Міністрів відбувається, перш за все, через те, що "досі не відбулася формальна ініціатива фракції "Блок Петра Порошенка" щодо їхнього кандидата на посаду Прем’єр-міністра", а також не були проведені загальні збори коаліції щодо висунення відповідних кандидатур до Уряду.

При цьому парламентар нагадав, що фракція "Народний фронт" неодноразово виступала ініціатором проведення як зборів коаліції, так і позачергових засідань Верховної Ради заради якнайшвидшого вирішення політичної кризи.

"Зі слів депутатів БПП, наразі ще тривають дискусії навколо невизначених кандидатур трьох чи чотирьох міністерств, на які претендує БПП. Тому заяви депутата Олексія Гончаренка з’явилися, можливо, від того, що він не проінформований про процес переговорів або він щось наплутав", -  зауважив Остап Семерак.

Він також додав, що ситуацію, яка склалася, треба вирішувати якомога швидше і невідкладно проводити загальні збори коаліції.

"Україна як держава зараз перебуває у дуже складному становищі. Оскільки безвладдя та життя без Уряду є вкрай небезпечними для державності та майбутнього нашої країни", - резюмував він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua