Остап Семерак: У розвиток сонячної енергетики в зоні відчуження готові інвестувати 39 компаній
вівторок, 17 січня 2017, 11:19

Завершився перший етап збирання заявок від інвесторів на будівництво об’єктів відновлювальної енергетики в Чорнобильській зоні.

Як розповів міністр екології та природних ресурсів, представник партії "Народний фронт" Остап Семерак у інтерв’ю  американському виданню «Bloomberg», загалом надійшло 39 інвестиційних проектів від компаній з різних країн світу.

На його думку, це хороше зрушення у реалізації парку відновлювальної енергетики на території зони відчуження.

«Ми отримали 39 заявок від компаній, які зацікавлені в оренді землі для будівництва сонячних електростанцій у зоні відчуження. Надійшли пропозиції з Китаю, Німеччини, Ірландії, Данії, Австрії, Болгарії, Білорусі…», - розповів Остап Семерак.

Він зазначив, що задля поліпшення інвестиційної привабливості України було знижено вартість оренди державного майна та спрощено процедуру оренди землі на території Чорнобильської зони.

«У цьому випадку ми не прагнемо отримувати прибуток від використання землі, ми хочемо, щоб був прибуток від інвестицій», - розповів міністр, зазначивши, що території у зоні відчуження і надалі залишаються непридатними для ведення сільського господарства. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua