Остап Семерак: Ухвалення законопроекту про природно-заповідний фонд дозволить зняти соціальну напругу
вівторок, 4 жовтня 2016, 13:23

Міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак вважає, що ухвалення Верховною Радою законопроекту «Про природно-заповідний фонд України» дасть можливість  врегулювати втрачене управління у сфері заповідної справи на місцевому рівні.

Про це він заявив в сесійній залі парламенту, де сьогодні оголошено День довкілля.      

«За результатами адміністративної реформи територіальні органи Мінприроди були ліквідовані, а їхні повноваження передано місцевим адміністраціям. Проте повноваження щодо реалізація державної політики у сфері заповідної справи було врегульовано не повністю. Тепер ми отримуємо гарний шанс вже в найближчому майбутньому ухвалити закон, який дасть нам можливість  мати конкретних відповідальних за заповідники на місцях», - зазначив міністр.

Остап Семерак  також підкреслив, що сьогодні управління природно-заповідним фондом здійснюється недостатньо, що негативно впливає на  розвиток територій та створює соціальну напругу серед місцевого населення.

«Зауваження, які лунали сьогодні в парламенті від фракцій, заслуговують на увагу. Сподіваюся, що документ буде швидко доопрацьовано та ухвалено. Зволікання з його прийняттям створює законодавчі прогалини і, відповідно, підґрунтя для зловживання на місцях»,- наголосив він.

За результатами обговорення Верховна Рада прийняла законопроект №4551 про внесення змін до Закону України "Про природно-заповідний фонд України" у першому читанні 229 голосами. 

Нагадаємо, сьогодні у Верховній Раді оголошено День довкілля. На розгляд народних депутатів винесено 11 екологічних законопроектів.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua