Остап Семерак: Україна має бути серед держав-засновниць Паризької угоди (відео)
четвер, 30 червня 2016, 12:31

Для України надважливо якнайшвидше пройти  шлях  ратифікації Паризької угоди та стати повноцінним учасником глобального кліматичного процесу.

Про це міністр екології та природних ресурсів, представник партії "Народний фронт" Остап Семерак заявив під час круглого столу з питань  впровадження Паризької угоди та реалізації  державної політики у сфері  зміни клімату.

У квітні цього року Україна разом із 174-ма  державами підписала  Паризьку угоду, яка  встановлює нову міжнародну  політику  в сфері зміни клімату.

"Це вагомий крок  для нашої держави, який  покаже  всьому світові, що Україна  рішуче налаштована бути  учасником світового глобального процесу боротьби зі зміною клімату. І  наше завдання  стати активними учасниками світового співтовариства, яке формує кліматичну політику на найближче століття", -  зазначив Остап Семерак.

Міністр також підкреслив,  що від спільних зусиль Президента України, Верховної Ради, Мінприроди та інших міністерств та відомств  залежить чи  стане  Україна поряд із іншими країнами-підписантами,  засновником  нового екологічного світового порядку.

"Мінприроди  завершує процес погодження із органами центральної влади законопроекту "Про ратифікацію Паризької угоди", який буде  внесений  Президентом України на розгляд до Верховної Ради. Сподіваюся, що об’єднавши зусилля всіх гілок влади,  ми до кінця нинішньої парламентської сесії ухвалимо цей законопроект", - зазначив міністр.

Сьогодні світ катастрофічно  потерпає від  наслідків глобального потепління. Україна, також  не виняток. Підвищення  температури повітря та зміна гідрологічних умов  призвели до збільшення кількості  повеней,  посух, лісових пожеж. У майбутньому це може стати суттєвою загрозою для добробуту та здоров’я населення.

Саме тому, за словами Остапа Семерака, Україна  повинна  активно почати працювати над реалізацією  державної політики у сфері зміни клімату.

"Нам всім необхідно зрозуміти одну важливу річ -  зміна клімату  вже давно не лише екологічна проблема. Це питання, яке  зачіпає  всі  сфери економіки  та міжнародної безпеки. І від нашої консолідації зусиль та  відповідального ставлення  до  ратифікації  та  подальшої реалізації Паризької угоди залежить  в яких кліматичних умовах будуть жити наступні покоління", - підкреслив міністр.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua