Остап Семерак: Україна нарешті обрала державну екологічну політику, орієнтовану на випередження, а не подолання наслідків
четвер, 28 лютого 2019, 20:44

Верховна Рада у другому читанні та в цілому підтримала законопроект "Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2030 року", який має інтегрувати у всі сфери економіки  й повсякдення життя українців екологічні стандарти, діючі в країнах ЄС.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів, представник партії "Народний фронт" Остап Семерак.

Він зазначив, що Угода про асоціацію з ЄС ставить чіткі завдання перед Україною щодо удосконалення екологічної політики, яка дозволить нашій країні інтегруватися в європейський політичний та економічний простір.  Водночас більшість екологічних стандартів та норм, якими зараз керується Україна, не переглядалися з часів Радянського Союзу.

"Ми не можемо більше виправдовувати прогалини в екологічній політиці пострадянським минулим і жити тими стандартами. Маємо рухатися далі і відповідати сучасним викликам. Сьогодні нас почув парламент, підтримавши новий екологічний курс України. Ми склали ще один політичний іспит та виконала взяті на себе зобов’язання. Адже закладені завдання в новій стратегії спрямовані не лише на подолання наслідків екологічних проблем в Україні, а й на усунення першопричин їх виникнення", - наголосив Остап Семерак.

Він додав, що цілі Стратегії державної екологічної політики України відповідають середньостроковим пріоритетам дій уряду та можуть переглядатися кожні 5-6 років залежно від ефективності їх впровадження. Йдеться про екологічну просвіту, сталий розвиток природно-ресурсного потенціалу України, інтеграцію екологічної політики в процес прийняття рішень соціально-економічного розвитку, а також удосконалення та розвиток державної системи природоохоронного управління.

Також новий екологічний курс передбачає розширення  ринкових механізмів для озеленення економіки, запровадження нових сучасних систем моніторингу стану довкілля тощо.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua