Остап Семерак: Україна повернула собі суб’єктність в геополітиці
вівторок, 29 вересня 2015, 15:41

Перший заступник голови Комітету з питань євроінтеграції Остап Семерак вважає, що «Україна повернула собі суб’єктність в геополітиці».

Про це він заявив в ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV 28 вересня.

«По-перше, Білий дім чітко висловився, що питання України не буде розглядатися в контексті подій в Сирії, а є окремою світовою загрозою. По-друге, Україна домоглася зустрічі в Нормандському форматі, що повинно змусити Путіна виконати Мінські домовленості в повному обсязі. По-третє, питання санкцій для Росії не те що не знімається, а загострюється, і очевидно, що ні війну на Донбасі, ні анексію Криму йому пробачати ніхто не збирається. Фактично Путіну дали зрозуміти, що перший вирок від світу він отримає за Україну, другий - за Сирію. І йому не вдасться все це змішати в купу», - зазначив народний депутат, коментуючи події та висловлювання на ювілейній сесії ООН.

«Я переконаний, що якщо у Нормандському форматі не вдасться переконати Путіна забути про Донбас, то буде і третя хвиля санкцій. І це буде жирна крапка на перспективах Росії в принципі», - наголосив Остап Семерак.

На його думку, «робота, яку зробили Президент та Уряд України в міжнародних переговорах, свідчить, що у нас в союзниках ключові гравці – США, Німеччина, Франція, балтійські країни, Польща».

«Ще два роки тому, відразу після анексії Криму, тодішньому виконуючому обовязки Президента Олександру Турчинову та Премєр-міністру Арсенію Яценюку вдалося головне – не залишити діалог навколо України у форматі «Україна-Росія», у форматі «жертва-агресор». Ми втягнули в українське питання весь світ, і маємо унікальну субєктність в переговорах», - зауважив Остап Семерак.

Народний депутат також підкреслив, що «підтримка світу для України є ключовою, вона потребує подальшого розширення, і все зрозуміло, що єдино вірний шлях і для припинення війни, і для повернення Криму. Це велика перемога влади, яка зуміла консолідувати і українське суспільство, і світ». 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua