Остап Семерак: Уряд підтримав Стратегію низьковуглецевого розвитку України до 2050 року
середа, 18 липня 2018, 15:20

Кабінет Міністрів прийняв стратегічний документ переходу економіки України на модель низьковуглецевого розвитку, яка передбачає зменшення обсягу викидів парникових газів, відмову від викопного палива і старт інвестування у відновлювальні джерела енергії.

Відповідна пропозиція міністра екології та природних ресурсів, представника партії «Народний фронт» Остапа Семерака була підтримана сьогодні на засіданні Уряду.

За словами міністра, після протокольного рішення про підтримку пропозиції Мінприроди,  Стратегію низьковуглецевого розвитку України до 2050 року буде направлено до Секретаріату Рамкової конвенції ООН про зміну клімату для ухвалення її на міжнародному рівні.

«Україна однією з перших країн світу розробила Стратегію низьковуглецевого розвитку і взяла на себе відповідальність за перехід економіки країни на низьковуглецевий розвиток. Цей документ передбачає скорочення викидів і збільшення поглинання парникових газів, впровадження екологічно безпечного виробництва із застосуванням «зелених» технологій у всіх секторах економіки», - сказав він.

За словами Остапа Семерака, оприлюднення Стратегії на офіційній сторінці Секретаріату РКЗК ООН дозволить підвищити міжнародний імідж України у сфері боротьби зі зміною клімату. Це сприятиме залученню інноваційних технологій і міжнародних фінансових ресурсів для підтримки переходу України до низьковуглецевого розвитку.

Стратегія низьковуглецевого розвитку України до 2050 року розроблена, зокрема, на виконання міжнародних зобов’язань України згідно з пунктом 19 Статті 4 Паризької угоди, пунктом 35 Рішення 1/СР.21 Конференції Сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua