Остап Семерак: Успішна європейська економічно стабільна Україна – найкраща відповідь на агресію Путіна
четвер, 6 квітня 2017, 20:35

Успішна європейська економічно стабільна Україна – найкраща відповідь на агресію президента РФ Володимира Путіна.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак, виступаючи на 10-му Київському Безпековому Форумі, організованому Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

Остап Семерак наголосив, що сьогоднішнє голосування у Європейському парламенті щодо надання Україні безвізового режиму  - найкраще підтвердження успішного процесу реформування в Україні.

Він нагадав, що представники Європейської народної партії сформували завдання для країн ЄС розробити довгостроковий план підтримки України.

«Ще під час роботи Уряду під керуванням Арсенія Яценюка ми підійшли до розробки такого «Плану Маршалла» для України. Сьогодні, коли багато українських реформ є незворотними, ми мусимо актуалізувати його», - сказав міністр.

«Україна готова розпочати активний діалог на урядовому і на громадському рівні з ЄС щодо «Плану Маршалла», мета якого  зробити нашу країну сильною. Це мусить стати робочим порядком денним для діалогу «Україна-ЄС». Сподіваюсь, що ця ідея, нарешті, отримає практичну реалізацію», - додав Остап Семерак.

Міністр висловив пропозиції щодо  окремих положень майбутнього документа  та очікувань України від ЄС.

«Підтримка у реформуванні Збройних Сил України, яке активно здійснюється  українською владою, вже має успіх. Всупереч поширеній в Європі думці, Мінські домовленості не є гарантією миру в Україні, натомість такою гарантією є сучасна, реформована українська армія», - додав Остап Семерак, зазначивши, що Україна очікує надання летального озброєння.

Він впевнений, що активне  залучення  європейських експертів  до  органів  державної влади дасть  Україні та ЄС можливість в он-лайн режимі бачити  хід реформ  та скоротить час для можливого їх коригування. Крім того, це  допоможе українським чиновникам гармонізувати  наше  законодавство з європейськими стандартами та процедурами.

Також він наголосив на необхідності підтримки малого і середнього бізнесу.

«Після запровадження  торгового ембарго Росією  українські виробники втратили  доступ до російського ринку. Відкриття європейських ринків суттєво б стимулювало нашу внутрішню економіку. Країна готується до приватизації  стратегічних підприємств. Уряди країн ЄС можуть стимулювати компанії вкладати сюди кошти. Це убезпечить від процесу прихованої приватизації російськими  компаніями», - сказав Остап Семерак.

«Ми повинні пам’ятати, що російське суспільство об’єднує зовнішній ворог. Європа ж, у свою чергу, демонструє об’єднання через спільний успіх. Успішна європейська асоціація та інтеграція України  стане потужним інструментом самоактуалізації Євросоюзу», - переконаний представник «Народного фронту».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua