Остап Семерак: В Україні буде створено 5 міжрегіональних територіальних округів Держекоінспекції
середа, 21 лютого 2018, 20:57

Концепція реформування системи державного нагляду у сфері охорони навколишнього природного середовища кардинально змінить підхід до здійснення функцій нагляду і контролю за дотриманням законодавства у сфері довкілля.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт»  Остап Семерак, коментуючи схвалення Урядом відповідного документу.

«Реформування природоохоронної сфери триває. Сьогодні на засіданні Уряду ми дали старт практичній реалізації  реформи державного нагляду у сфері довкілля. Створення 5-ти міжрегіональних територіальних округів замість 12-ти територіальних  органів Держекоінспекції  дасть можливість оптимізувати структуру і підвищить ефективність та якість роботи екоінспекторів», - зазначив міністр.

За його словами, в перший пілотний проект реформи  увійшли:

•  м. Київ та Київська область - Державна екологічна інспекція Cтоличного округу;

•  Івано-Франківська та Чернівецька області - Державна екологічна інспекція Карпатського округу;

•  Полтавська та Черкаська області - Державна екологічна інспекція Центрального округу;

•  Житомирська та Рівненська області - Державна екологічна інспекція Поліського округу;

•  Державна екологічна інспекція Кримсько-Чорноморського округу (Держекоінспекція м. Севастополя,  АРК Крим, Азовсько-Чорноморська Держекоінспекція та  Держекоінспекція Північно-Західного регіону Чорного моря).

«На жаль, за всі ці роки, коли питання довкілля в державі були на останніх позиціях, в усіх куточках країни накопичилася велика кількість глобальних екологічних проблем. Сьогодні їх вирішення, та й в цілому національна безпека України, залежить від ефективної роботи контролюючого за дотримання природоохоронного законодавства органу. Всі прийняті рішення спрямовані на  формування дієвої природоохоронної системи в Україні», - сказав Остап Семерак.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua