Остап Семерак: В Україні буде створено Нобельський національний природний парк
середа, 5 вересня 2018, 18:18

Уряд підтримав пропозицію Міністерства екології та природних ресурсів щодо створення на Рівненщині Нобельського національного природного парку.

Про це повідомив міністр екології і природних ресурсів, представник партії "Народний фронт" Остап Семерак.

"В нинішні непрості часи створення нового природного парку, повірте, величезний здобуток. Всі ці рішення – результат десятирічної роботи сотні природоохоронців, екологів, науковців, громадських активістів", - зазначив він.

Міністр наголосив, що створення парку дасть можливість зберегти і відтворити унікальні природні комплекси Західного Полісся.

"Він буде  межувати із двома об’єктами Природного заповідного фонду – НПП "Прип`ять-Стохід" та Рівненським природним заповідником. Таке сусідство лише сприятиме розвитку екологічного туризму в Україні та збереженню унікальної для цього регіону флори і фауни", - зазначив Оста Семерак.

Новий парк охопить цінні природоохоронні, наукові та рекреаційні ділянки і створить можливість для працевлаштування місцевого населення.

За словами міністра, до території національного парку буде включено  25 318,81 га земель державної власності, які надані природному парку в постійне користування. Парк буде розташований в  Зарічненському  районі Рівненської області.

До складу  новоутвореного парку включено озера Нобель, Млин, Острівське, Велике, які є перспективними об’єктами для активного екологічного туризму.

Міністр переконаний, що зміна управління територією парку з інтенсивного ведення лісового господарства на природоохоронне призведе до зменшення обсягу рубок, а в майбутньому - до відновлення природних ресурсів.

Остап Семерак сподівається, що затверджений сьогодні Урядом проект указу Президента про створення Нобельського національного природного парку якнайшвидше буде підписаний Главою держави.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua