Остап Семерак: В Україні впровадять нову систему екологічного врядування (відеопрезентація)
середа, 13 липня 2016, 11:23

Мета нової екологічної політики Міністерства екології та природних ресурсів України – створити систему екологічного врядування для збереження довкілля та сталого розвитку, а також гармонізація українського законодавства з законодавством ЄС.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак під час презентації свого політичного порядку денного на посаді очільника відомства.

Однак на цьому шляху є ряд проблем, визнав він. «Це неефективна система державного нагляду, неправильне поводження з відходам, непрозоре та неефективне використання надр, неврахування потенціалу зони відчуження, відсутність державної політики зі змін клімату», – зазначив міністр.

За словами Остапа Семерака, концепція державного природоохоронного контролю вже готується. Так, буде створено державну природоохоронну службу, територіальні підрозділи якої поділятимуться на еколого-ресурсні округи. Планується скасувати екологічний контроль у митній зоні, ввести автоматизовану та відкриту систему реєстрів природокористувачів та небезпечного виробництв, а також передати певні функції на місця та ввести там громадську посаду «екологічного шерифа».

Пріоритетами, за словами міністра, є також виконання Паризької угоди, вироблення низьковуглецевої стратегії, а також прийняття нового Кодексу про надра та стратегічне планування у цій сфері. «Надра є багатством українського народу. Але у нас відсутній актуальний план видобутку та розвідки корисних копалин», – пояснив Остап Семерак.

«Ми маємо перейти від неефективної системи, яка діє сьогодні до щохвилинного моніторингу в он-лайн режимі, де що викидається чи скидається, в якому регіоні, куди це поніс вітер, щоб люди мали доступ до цієї інформації. Ми повинні зробити так, щоб бізнес відчував відповідальність та інвестував у нові екологічні технології», – наголосив міністр.

Остап Семерак закликав громадськість та експертне середовище до обговорення презентованого порядку денного і наголосив на відкритості Мінприроди для співпраці.

«Сьогодні ми дали старт новій формі комунікації із громадськістю - публічній дискусії. Суспільство має розуміти, над чим ми працюємо. Ми відкриті до обговорення і співпраці», - зазначив він, додавши, що дискусії дають можливість виробити єдину політику та відкоригувати пріоритети діяльності.

 Переглянути презентацію політичного порядку денного Остапа Семерака на посаді Міністра екології та природних ресурсів можна за посиланням https://prezi.com/cfhpvgi0hh52/ecology/

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua