Остап Семерак: В Україні запрацює Регіональний екологічний центр, який допомагатиме на місцях реалізовувати екологічні положення Угоди про асоціацію з ЄС
вівторок, 16 січня 2018, 14:29

Уряд України та Регіональний екологічний центр (РЕЦ) підписали угоду про відкриття представництва РЕЦ в Україні.

За словами міністра екології та природних ресурсів, представника партії «Народний фронт» Остапа Семерака, Україна з 2008 року вела переговори про відкриття цього офісу.

«Насправді, для нас це важлива подія і ми дуже раді, що чергова організація, яка опікується захистом довкілля, почне працювати в Україні. Це організація з великим досвідом і великими напрацюваннями. Україна потребує такого досвіду. Сподіваюся, що вже з перших днів нам вдасться отримати чіткий план і динаміку руху в напрямку реалізації наших пріоритетів», - сказав Остап Семерак.

Він також зазначив, що в Україні все ще залишається доволі низька екологічна свідомість у суспільстві й висловив сподівання, що новий офіс сприятиме не лише переходу України до низьковуглецевої економіки, реалізації нової кліматичної політики, але й надаватиме структурну підтримку громадам у посиленні екологічного врядування

Довідково

РЕЦ - міжнародна організація в галузі охорони навколишнього середовища та наближення екологічного законодавства до стандартів ЄС. Його штаб-квартира знаходиться у Будапешті (Угорщина).

З 2001 року РЕЦ реалізував близько 40 проектів в Україні. РЕЦ має намір надавати допомогу і підтримку українським містам в реалізації екологічних положень Угоди про асоціацію.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua