Остап Семерак: Верховна Рада підтримала два екологічні закони, ухвалення яких є зобов’язанням України перед ЄС
вівторок, 12 липня 2016, 16:11

Верховна Рада прийняла в першому читанні два екологічні законопроекти, ухвалення яких є зобовязанням України перед Європейським Союзом згідно Угоди про асоціацію.

Про це повідомив міністр екології і природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак у соціальній мережі Facebook.

«Я вдячний колегам, що попри високий градус емоцій у парламенті вони знайшли час і можливість розглянути та ухвалити важливі для країни екологічні закони. Вони насправді важливі для України, адже є одними з головних вимог та прямих зобов’язань України по Угоді з ЄС», - написав він.

Під час обговорення законопроекту №2009а-д «Про оцінку впливу на довкілля» у сесійній залі Остап Семерак зазначив, що за такими нормами живуть і розвиваються більшість європейських країн.

«Нарешті така практика має запрацювати і в нашій країні. Захист природнього навколишнього середовища має стати основою формування української політики та започатковує вже зараз нові екологічні стандарти для вітчизняного бізнесу», - наголосив міністр.

Остап Семерак подякував народним депутатам за підтримку реформаторського законопроекту. «Важливо, що більшість фракцій продемонстрували спільну позицію. Парламент почув міжнародні рекомендації ЄС і вимоги екологічної громадськості. Це підтверджують 256 голосів «за» ухвалення закону. Довгі дискусії, широка роз’яснювальна робота над удосконаленням норм законопроекту дали свій результат», - зазначив Остап Семерак.

Другий екологічний законопроект - № 3259 «Про стратегічну екологічну оцінку»  - забезпечує виконання ратифікованого Верховною Радою України у липні 2015 року Протоколу про стратегічну екологічну оцінку до Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті.

«Ухвалення законопроекту «Про стратегічну екологічну оцінку»  - це наше пряме зобов’язання згідно з Угодою про асоціацію, де особлива увага приділена саме екологічній складовій.

Подібні закони ухвалені всіма без винятку країнами Європейського Союзу. Приємно, що у парламенті, окрім політичних баталій, знайшовся час і можливість повернутися до екологічних питань та збереження довкілля», - прокоментував Остап Семерак.

За його словами, цей проект закону розроблено з метою адаптації вітчизняного законодавства до вимог ЄС та інтеграції екологічних пріоритетів до документів державного планування згідно з аналогічними процедурами провідних європейських держав.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua