Остап Семерак: Видано перший державний еко-кредит (відео)
середа, 18 січня 2017, 22:18

Пільгове кредитування державним банком підприємств-забруднювачів сприятиме скороченню шкідливого впливу промислового виробництва на навколишнє природне середовище та дозволить взяти незворотній курс на збереження довкілля, здоров’я та життя українців.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів, представник партії "Народний фронт" Остап Семерак під час прес-конференції.

"Оприлюднений звіт Всесвітньої організації охорони здоров’я констатує, що екологічні проблеми є причиною виникнення понад 100 найнебезпечніших хвороб у світі. Україна теж опинилася у цьому рейтингу як країна з найвищим рівнем смертності від "брудного повітря", - зазначив міністр.

Найбільшу шкоду навколишньому середовищу завдають підприємства гірничо-металургійного комплексу та теплоелектростанції, наголосив він.

"Від їх викидів страждає не лише Україна, а й інші держави. Хмарам диму не потрібні паспорт і віза – на кордоні їх ніхто не перевіряє. Саме тому настав час почати кардинально змінювати критичну ситуацію, яка вже стала загрозою екологічній безпеці країни", - підкреслив Остап Семерак.

Міністр зазначив, що у вересні 2016 року між Мінприроди та АБ "Укргазбанк" було підписано двосторонню рамкову угоду про взаємодію і співпрацю. Її мета - сприяти кредитуванню екологічних проектів, що допоможе значно покращити стан навколишнього середовища в Україні.

"Ми простягнули руку партнерства українському бізнесу. Разом з державним банком "Укргазбанк" ми провели роботу зі списком ТОП-100 українських підприємст-забруднювачів повітря і запропонували комфортні, якісні і довгострокові інструменти, які ми як держава можемо запропонувати бізнесу для того, щоби в партнерстві зменшити кількість викидів в атмосферу", - зазначив Остап Семерак, додавши, що вже визначено підприємство, яке отримає перший еко-кредит.

Він наголосив, що Мінприроди готове надавати підтримку підприємствам, які заявили про готовність працювати в напрямку технічної модернізації виробництв і встановлення обладнання, яке б зменшувало кількість шкідливих викидів в атмосферу та їх негативний вплив на довкілля.

"Мінприроди робитиме все для того, щоб допомогти українським підприємствам, бізнесу ставати більш екологічними та перейти на "зелений" шлях розвитку. Однак ми будемо дуже вимогливими до тих, хто забруднює. Ми жорстко контролюватимемо ті екологічні заходи, які зобов’язані виконувати підприємства, отримуючи дозволи на викиди. Ми перевіримо кожного, хто й скільки забруднює і як звітує. І робитимемо це не для того, щоб погіршити життя бізнесу, а для того, щоб захищати життя і здоров’я українців", - наголосив Остап Семерак.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua