Остап Семерак вимагає від Держлісагенства нових правил санітарних рубок
четвер, 1 вересня 2016, 14:37

Міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак вимагає від Державного агентства лісових ресурсів винести на затвердження Уряду нову редакцію Санітарних правил в лісах України.

Про це міністр написав у Facebook.

"Кабінет Міністрів ухвалив рішення посилити права Державної лісової охорони (Держлісагенства) для захисту лісів від незаконних вирубок. Тепер лісова охорона має право доставляти особу-порушника до органів поліції та подавати позов до суду про відшкодування збитків. Це правильне рішення, і я його вітаю", - зазначив Остап Семерак.

Водночас міністр наголосив, що чекає на винесення для затвердження нових Санітарних правил рубок: "Держлісагенство досі не винесло на затвердження Уряду нові правила вирубки лісу. Вони лежать вже кілька місяців, хоч пройшли всі погодження. Але саме правила мають визначити, яка рубка законна, яка - ні", - пояснив він.

Нагадаємо, для уникнення масового вирубування здорових насаджень під видом санітарних рубок Мінприроди надало зауваження до нової редакції Санітарних правил в лісах України (проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 липня 1995 року №555 та від 12 травня 2007 року №724»). 

З метою призупинення видачі дозволів на проведення санітарної вирубки в лісах Мінприроди видало наказ від 19.05.2016 №188, яким призупинило проведення суцільних санітарних рубок у межах об’єктів природно-заповідного фонду, що належать до сфери управління Мінприроди, до прийняття Санітарних правил в лісах України у новій редакції.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua