Остап Семерак: Європейці долучилися до вирішення проблеми зі сміттям в Україні (відео)
середа, 31 серпня 2016, 16:07

У Мінприроди працюють робочі групи з розробки Національної стратегії поводження з відходами, яку буде презентовано до кінця року.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт»  Остап Семерак під час підписання Меморандуму щодо співпраці у побудові ефективної системи поводження з відходами між Урядом України та Німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

«Ситуація з поводженням з відходами в Україні – катастрофічна. Мінприроди підходить системно до вирішення цієї проблеми. За короткий строк маємо вирішити кілька важливих стратегічних завдань, які докорінно змінять систему поводження з відходами. До нас вже приєдналися представники інших міністерств, і що головне – наші міжнародні партнери. Ми зможемо на практичному рівні застосувати досвід фахівців, які успішно реформували сферу утилізації та переробки відходів у своїх країнах. Це означає, що Україна отримала можливість вирішити проблеми з відходами на повноцінному європейському рівні», - сказав Остап Семерак.

Він зазначив, що у Мінприроди вже працюють робочі групи з розробки Національної стратегії поводження з відходами, роботу над якою планують завершити в грудні нинішнього року.

«На порядку денному – повне реформування сфери поводження з відходами. Це не лише внутрішня необхідність, а й виконання плану заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», - резюмував міністр. 

Довідково

У рамках підписаного Меморандуму сторони об’єднають зусилля для розробки Національної стратегії поводження з відходами, яка відповідала вимогам ЄС та найкращим світовим практикам.

Мінприроди, Мінекономрозвитку та Мінрегіон беруть на себе функції здійснювати реформу та створювати нормативне регулювання поводження з відходами. 

Водночас проект з управління ТПВ, ЄБРР і Програма зеленої економіки, GIZ беруть на себе функції залучати та надавати технічних фахівців для участі у процесі розробки  Національної стратегії, Національного плану та Рамкового закону.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua