Остап Семерак закликав запровадити парламентський контроль законодавства України щодо дотримання євроінтеграційних зобов’язань
понеділок, 25 січня 2016, 15:38

Народний депутат фракції «Народний фронт» Остап Семерак закликав народних депутатів підтримати законопроект про внесення змін до Регламенту Верховної Ради щодо удосконалення механізму наближення законодавства України до права ЄС.

Про це він заявив сьогодні під час засідання Погоджувальної ради.

«Замість того, щоб кожен раз повертатися до переголосування тих законопроектів, в яких ми порушили наші євроінтеграційні зобов’язання, український парламент, врешті-решт, повинен розглянути законопроект № 2046а, який якраз встановлює механізми парламентського контролю законодавства України щодо дотримання євроінтеграційних зобов’язань нашої держави», - сказав він.

Оскільки, за словами народного депутата, той механізм контролю, який існує на сьогодні, а саме – Апарат Верховної Ради, на жаль, не спрацював.

В якості негативного прикладу він навів останній скандальний випадок з поправкою до закону про електронне декларування доходів чиновників, яка «може спричинити серйозні загрози євроінтеграційній динаміці України».

«Тому давайте проголосуємо за цей законопроект, який, тим більше, вже був підтриманий Радою реформ при Президенті України та регламентним Комітетом ВР», - резюмував народний депутат.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua