Остап Семерак: Запущено електронний сервіс у сфері поводження з відходами
середа, 1 червня 2016, 16:36

Міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак презентував запуск електронного сервісу здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами. Відтепер подати декларацію про відходи можна он-лайн на сервері WWW.E-ECO.GOV.UA.

Згідно із законодавством, кожен суб’єкт господарювання, зареєстрований в Україні,  повинен декларувати дані про відходи. За 2015 рік на реєстрацію декларацій про відходи подали лише 6217 суб’єктів господарювання, а це приблизно 1% від загальної кількості. У електронного декларування є великий бюджетний потенціал.

«Ми сподіваємося, що впровадження  електронних  послуги  надасть вигоду не лише підприємцям, а й бюджету. Забезпечення прозорості при  реєстрації дозволів стимулюватиме підприємців декларувати відходи, відповідно, і надходження з екологічного податку до бюджету зростуть. Це кардинально змінить підхід до виконання екологічних програм у країні,  на реалізацію яких до цього часу не вистачало коштів», - зазначив Остап Семерак.

На його думку, можна говорити про зростання надходжень з екологічного податку до бюджету в десятки разів.

Він також повідомив, що на  2016 рік Міністерству екології та природних ресурсів України на виконання програми «Здійснення природоохоронних заходів» було виділено кошти у сумі 232 млн. грн. Відповідно до статті 691 Бюджетного кодексу, ці кошти  будуть зараховані до спеціального фонду місцевих бюджетів 80% екологічного податку, 20% - до державного бюджету.

За його словами, до запровадження електронного декларування суб’єкт господарювання звертався до ліцензованих установ за допомогою у проведенні інвентаризації та паспортизації відходів. У результаті проведення процедур розраховується показник загального утворення відходів. Якщо цей показник є менше за 50, у цьому випадку немає необхідності отримувати будь-які дозвільні документи. Якщо показник від 50 до 1000 – необхідно подавати на реєстрацію декларацію про утворення відходів. Якщо цей показник більше за 1000, то підприємство має складати реєстрову карту об’єктів утворення відходів та отримувати дозвіл на здійснення операцій з поводження з відходів.

«Розроблена унікальна система декларування кардинально полегшує життя підприємцям. Відтепер подати декларацію про відходи можна без витрат часу на поїздку до Центру надання адміністративних послуг, без черг, без паперових носіїв, і, головне, без корупції», - наголосив представник «Народного фронту».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua