Остап Семерак: Завершено переговори щодо придбання за «кіотські» кошти гібридних автомобілів для Нацполіції
середа, 21 вересня 2016, 12:09

Україна успішно провела переговори з японськими компаніями щодо продовження дії договорів купівлі/продажу одиниць установленої кількості в рамках Кіотського протоколу, які закінчилися у лютому 2016 року.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів, представник партії «Народний фронт» Остап Семерак.

Як і планувалося, «кіотські» кошти будуть спрямовані на технічне переоснащення патрульних автомобілів для Національної поліції України.

«Мінприроди на доручення Кабміну успішно провело переговори з японськими компаніями щодо можливості спрямування 956 млн грн на придбання автомобілів з гібридною силовою установкою у розмірі 100% від всього залишку коштів. Це гроші, які надійшли від японських приватних компаній за договорами в межах Кіотського протоколу», – зазначив Остап Семерак.

Він подякував японській стороні за співпрацю й відзначив, що нові гібридні автомобілі мають унікальні технічні характеристики і поєднують в собі бензиновий та два електромотори (сучасна технологія електрокара i-MiEV).

«Це автомобілі з гібридною установкою. Вони значно скорочують викиди парникових газів і є набагато безпечнішими для довкілля. Світовий автопром усе частіше орієнтується на створення екологічних автомобілів, які дозволяють максимально економити невідновлювані енергоресурси та зводять до мінімуму негативний вплив на навколишнє середовище. Зважаючи на світові тенденції у кліматичні політиці, це цілком виправдані кроки. Ми дякуємо представникам японських компаній за можливість використовувати на українських шляхах надсучасні екологічні авто», –  додав Остап Семерак.

Міністр також зазначив, що переговори щодо використання коштів японських приватних компаній були непростими: «У цій історії є кілька важливих складових. По-перше, переговори з японськими приватними компаніями завершилися успішно, і це означає, що міжнародні партнери довіряють новій політиці Мінекології. По-друге, «кіотські» кошти будуть витрачені за призначенням - на справді важливі соціальні потреби - забезпечення правопорядку та безпеки для громадян».

Остап Семерак також підкреслив, що нова світова кліматична політика є ключовим пріоритетом у внутрішній та зовнішній політиці України: «Перехід від продажу квот, як це передбачав Кіотський протокол, до Паризької угоди означає і модернізацію економіки країни».

Нагадаємо, 27 травня на засіданні Уряду було ухвалено рішення про використання залишку отриманих від Японії «кіотських» коштів на закупівлю гібридних автомобілів для Нацполіції.

«651 автомобіль Mitsubishi Оutlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric) із силовою гібридною установкою надійде до патрульної поліції, груп швидкого реагування, а також обласних та територіальних відділень поліції», – зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Закупівля автомобілів відбуватиметься через систему ProZorro у рамках Договору делегування, укладеного між Мінприроди та МВС України.

«Наші поліцейські отримають найкращу комплектацію. Фактично це буде дебют цього авто в Україні. За рахунок низької витрати пального за рік можна зекономити близько 330 мільйонів гривень. За ці кошти можна придбати ще близько 250 таких авто», – підкреслив Арсен Аваков. 

Раніше «кіотські» кошти були, зокрема, використані для модернізації рухомого складу київського метрополітену (близько 1,9 млрд грн) і модернізацію парку автомобілів Міністерства внутрішніх справ (понад 0,5 млрд грн). 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua