Остап Семерак зобов’язав природно-заповідні установи взяти під додаткову охорону місця знаходження рідкісних рослин і тварин
вівторок, 3 січня 2017, 14:16

Міністр екології та природних ресурсів, представник партії "Народний фронт" Остап Семерак підписав наказ, яким зобов’язав природно-заповідні установи взяти під додаткову охорону місця знаходження рідкісних та зникаючих видів рослин і тварин.

Цим  документом Остап Семерак зобов’язав Карпатський біосферний заповідник та національні природні парки, які належать до сфери управління міністерства, створити за межами заповідних зон цих об'єктів природно-заповідного фонду, охоронні ділянки.

За словами міністра, такі кроки  надзвичайно необхідні для збереження  місць зростання рослин та місць мешкання, розмноження, зимівлі рідкісних і зникаючих видів тварин, в тому числі птахів, які охороняються Червоною книгою України та низкою природоохоронних конвенцій.

Відповідно до наказу, до цієї роботи будуть залучені землекористувачі, земельні ділянки яких  увійшли до складу біосферного заповідника та національних природних парків без вилучення.

Розробці документа передувало проведення низки консультацій з провідними екологічними експертами та громадськістю.

«Природні цінності світового значення, які є в українських національних природних парках і заповідниках, повинні бути збережені. Наступні покоління не повинні дізнаватися про окремі, на жаль, нині зникаючі види рослин і тварин, з книжок. Створення охоронних ділянок  - це крок до збереження природних багатств за європейськими стандартами», - наголосив Остап Семерак.

Міністр також закликав представників лісових господарств, підпорядкованих Державному лісовому агентству України, які входять до складу національних парків без вилучення,  підтримати цю ініціативу та вжити додаткових природоохоронних заходів.

Нагадаємо, збереження рідкісних і зникаючих  видів тварин та рослин є зобов'язанням України перед Конвенцією про охорону дикої флори і фауни та природних середовищ існування в Європі та практичним кроком щодо реалізації положень Директиви ЄС про збереження природного середовища існування, дикої флори та фауни і Директиви ЄС про захист диких птахів.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua