Остаточне ухвалення законопроекту щодо регульованих ринків та деривативів закладе основи для залучення інвестицій та відновлення української економіки, - Наталія Кацер-Бучковська
п’ятниця, 1 квітня 2016, 10:28

Ухвалення за основу проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо регульованих ринків та деривативів)» №3498 закладе фундамент для залучення інвестицій та відновлення української економіки.

Про це заявила представник фракції «Народний фронт», голова підкомітету з питань сталого розвитку, стратегії та інвестицій Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки  Наталія Кацер-Бучковська.

Як співавтор, народний депутат зазначила, що фракція «Народний фронт» ухвалила рішення підтримувати законопроект 3498, а також законопроекти №№ 3516, 3500 і 3499 про внесення змін до Митного кодексу, Бюджетного кодексу, Податкового кодексу (щодо регульованих ринків і деривативів).

Як зазначено у пояснювальній записці, законопроект №3498 розроблено «з метою покращення функціонування ринків похідних цінних паперів та деривативів, а також вдосконалення інфраструктури ринків капіталу та інших регульованих ринків».

«Цей законопроект є надзвичайно важливим для реанімації фондового ринку, залучення інвестицій та відновлення української економіки», - наголосила Наталія Кацер-Бучковська.

Більше того, народний депутат повідомила, що вищезазначеними законопроектами передбачено «концептуальний перегляд системи регулювання українських ринків капіталів, цінних паперів, створення біржової інфраструктури тощо».

«Вперше визначено поняття деривативів та їхня класифікація, основні механізми укладення деривативів на регульованих ринках та поза ними», - підкреслила вона.

Народний депутат звернула увагу на те, що адаптація норм для фондового ринку відповідно до норм Європейського Союзу, а також введення в дію багато інших норм,  дадуть можливість реанімувати ринок капіталів, залучати інвестиції та відновлювати українську економіку.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua