Озвучена вчора пропозиція «Народного фронту» щодо надання безвідсоткової розстрочки на оплату комунальних послуг сьогодні стала реальністю у вигляді рішення Уряду, - Павло Петренко
середа, 19 жовтня 2016, 19:31

Кабінет Міністрів у ході сьогоднішнього засідання підтримав пропозицію, висловлену в парламенті представниками «Народного фронту» про надання всім українцям безвідсоткової розстрочки на оплату комунальних послуг строком на 12 місяців.

Про це сьогодні, виступаючи в ефірі телеканалу «Україна», повідомив міністр юстиції, представник партії «Народний фронт» Павло Петренко.

«Дуже добре, що озвучена вчора в парламенті пропозиція «Народного фронту» щодо надання громадянам безвідсоткової розстрочки на оплату комунальних послуг сьогодні стала реальністю у вигляді рішення Уряду», - наголосив міністр юстиції.

Він пояснив, що це можливість для всіх громадян, а особливо для тих, хто за своїм матеріальним становищем не підпадає під субсидію, оформити розстрочку та не переобтяжувати свій бюджет.

«Ми одностайно проголосували за те, щоб забезпечити розстрочкою українців. 40 мільйонів громадян мають можливість розпланувати свої витрати на 12 місяців», - додав очільник Мін`юсту.

Павло Петренко подякував Прем’єр-міністру за конструктивну позицію та невідкладне внесення цього питання на розгляд Кабінету Міністрів.

«Дуже приємно, що ми сьогодні почули справжню державницьку позицію, коли чинний Прем’єр-міністр не звинувачував колег з попереднього Уряду, а наголосив на тому, що кабмін Яценюка зробив дуже багато для стабілізації ситуації в країні. Це говорить про те, що в Україні є здорові сили, які об’єдналися», - зазначив міністр юстиції.

Павло Петренко також заявив, що «Народний фронт» не голосуватиме за бюджет на наступний рік, якщо народні депутати не підтримають законопроект про спецконфіскацію вкрадених Януковичем коштів, а також проект закону, який розподіляє ці кошти на потреби армії, а також на підвищення соціальних стандартів.

«Це і людська, і правова позиція. Відповідно до бюджетного кодексу, неможливо приймати бюджет, якщо немає дохідної частини, яка передбачена законами. Закон про спецконфіскацію забезпечує дохідну частину майже на 50 млрд грн, арештованих Урядом Арсенія Яценюка. Так само має бути підтримано законопроект Максима Бурбака і Людмили Денісової. Він забезпечить передачу половини конфіскованих коштів пенсіонерам та бюджетників, які отримають виплати по 1400 гривень. Друга половина коштів, відповідно до законопроекту, має піти на оборону», - сказав очільник Мін’юсту.

При цьому він висловив переконання, що цього разу голосування у Верховній Раді має  бути результативним, адже жодних аргументів проти такого рішення у депутатів не залишилось. 

«Після публічного звернення Президента країни до всіх членів парламенту, я думаю, що немає жодних аргументів, чому не голосувати за цей закон. Ті, хто не голосуватиме за нього – люди, які підтримують Януковича і його оточення», - резюмував Павло Петренко.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua