Парасюк і "Самопоміч" мають понести відповідальність за сутички з поліцією і дестабілізацію в зоні АТО, - депутати коаліції (відео)
середа, 15 березня 2017, 13:08

Правоохоронні органи мають дати правову оцінку діям народного депутата Володимира Парасюка і депутатів "Самопомочі", які влаштовують провокації у зоні АТО, підриваючи державу зсередини.

Про це на брифінгу у Верховній Раді заявили депутати коаліції спільно з представниками Національної поліції - очевидцями учорашнього інциденту з Парасюком.

Начальник кримінальної поліції Слов'янського відділу Нацполіції в Донецькій області розповів, що група осіб під керівництвом народного депутата Парасюка кричали: "Ми завтра будемо розшукувати ваші сім'ї і вирізати ваших дітей".

"У мене виникає питання, якому народу цей народний депутат служить, які інтереси і чиї він захищає, якщо збирається душити сім'ї співробітників, які захищають державу, відповідно до службових повноважень, згідно присяги народу України?", - сказав  командир роти спецпризначення головного управління Нацполіції в Донецькій області Юрій Голубан.

Підтримав представників поліції перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук.

"Ми очікуємо негайної правової оцінки поведінки народних депутатів від "Самопомочі", позафракційних депутатів, які руйнують нашу країну своїми безвідповідальними діями. Очікуємо подання необхідних документів до Верховної Ради для зняття депутатської недоторканності. Кожен має почати відповідати за свої ганебні дії", - наголосив Тетерук.

Він також відзначив ганебну поведінку віце-спікера парламенту, представниці "Самопомочі" Оксани Сироїд, яка не дала можливості виступити представникам поліції з трибуни парламенту.

"Сироїд злякалась тієї правди, яка буде лунати від безпосередніх учасників подій, які захищали правопорядок в зоні АТО. Вона злякалась, що деструктивні дії позафракційних депутатів, депутатів "Самопомочі" будуть відомі суспільству, і тому, лякаючись правди, прикриваючись надуманими причинами щодо захисту регламенту, закрила засідання і пішла. Ми будемо ставити питання щодо позбавлення її цієї посади. Ми будемо висловлювати їй недовіру, вона має піти геть з цієї посади", - резюмував Тетерук.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua