Парламент дав старт процесу утворення Вищого антикорупційного суду (фото)
четвер, 21 червня 2018, 14:31

Верховна Рада ухвалила закон про утворення Вищого антикорупційного суду (№ 8497), який дасть можливість розпочати процедури зі створення вказаного суду.

За відповідне рішення за основу та в цілому проголосували 265 народний депутатів.

Проект Закону розроблено на виконання вимог Конституції України, Закону України "Про Вищий антикорупційний суд" та Закону України "Про судоустрій і статус суддів" для започаткування діяльності Вищого антикорупційного суду.

Законопроектом пропонується утворити Вищий антикорупційний суд з місцезнаходженням у місті Києві та доручити Кабінету Міністрів України забезпечити фінансування заходів, пов'язаних з його утворенням та діяльністю.

Перед голосуванням представник фракції “Народний фронт”, член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя Андрій Помазанов закликав народних депутатів не займатися популізмом в сесійній залі, а відповідально голосувати за важливі для держави закони.

“Фракція “Народний фронт” абсолютно системно підтримує всі законодавчі акти та ініціативи, які направлені на те, щоб створювати в подальшому антикорупційні органи. Ми створювали і НАБУ, і САП, та інші необхідні органи для того, щоб побороти корупцію в нашій державі”, - закликав своїх колег представник “Народного фронту”.

Ухвалений законопроект  № 8497 також починає процес імплементації Закону України "Про Вищий антикорупційний суд", який Верховна Рада України прийняла 7 червня 2018 року. Цей Закон визначає засади організації та діяльності Вищого антикорупційного суду, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їх діяльності.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua