Парламент має першочергово розглянути урядові законопроекти для продовження реформ, - Максим Бурбак (відео)
середа, 8 липня 2015, 11:34

Верховна Рада у першу чергу повинна розглянути законопроекти, внесені Урядом для продовження реформ в Україні.

Про це заявив Голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак у вівторок в ефірі «24 каналу».

«Парламент повинен першочергово розглянути низку законопроектів: для продовження співпраці з МВФ, а також пакет законопроектів для реформи правоохоронних органів», - сказав він.

Максим Бурбак зазначив, що прийнятий Верховною Радою закон про національну поліцію знайшов схвальний відгук серед українців.

«Кияни вже бачать нову патрульну службу на вулицях і дуже позитивно її сприймають. Тобто реформу, яку розпочав міністр Аваков, треба продовжувати», - наголосив він.

Окрім того, як зазначив парламентар, необхідно прийняти закони по децентралізації і про місцеві вибори.

За його словами, законопроект про місцеві вибори зараз доопрацьовується членами коаліції та профільним Комітетом, щоб узгодити дискусійні питання і винести документ на  розгляд сесійної зали із спільною позицією всіх фракцій коаліції.

«Суспільство вимагає зміни виборчого законодавства, і це прописано в коаліційній угоді – це і відкриті списки, і відсутність мажоритарної системи виборів», - зазначив Голова фракції «Народний фронт».

«Нововведенням є зменшення кількості депутатів. Треба перезавантажити місцеві ради, щоб вони теж почали працювати», - підкреслив Максим Бурбак.

На його переконання, від якісної зміни депутатів місцевих рад буде залежати якість проведення реформи децентралізації та втілення конституційної реформи.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua