Парламент має надати жінкам право будувати кар’єру в армії, - Сергій Пашинський (відео)
понеділок, 6 листопада 2017, 13:26

Верховна Рада має терміново розглянути законопроект №6109 щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби. Це дозволить жінкам нарівні з чоловіками займати командні офіцерські посади.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки та оборони, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський під час Погоджувальної ради.

"Прошу звернути увагу на законопроект №6109 щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків під час проходження служби. Я уже місяць не можу добитися, аби його включили до порядку денного. У нас, щоб ви розуміли, згідно чинних законодавчих актів жінка з автоматом в окопі може бути, а займати офіцерські командні посади не може", - сказав Пашинський.

Він також наголосив на необхідності ухвалення законопроекту №6689 щодо удосконалення окремих питань виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності іноземців або осіб без громадянства, які проходять військову службу у Збройних Силах України.

"Ми законом дозволили їм служити, але законодавче поле, яке включає пільги, компенсацію і таке інше, не створили. Я упевнений, що цей закон набере 300 голосів", - резюмував Сергій Пашинський.

Перший віце-спікер Ірина Геращенко дала доручення секретаріату Верховної Ради включити до розгляду на наступний тиждень згадані законопроекти.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua