Парламент має невідкладно розглянути законопроект про Антикорупційний суд, - Андрій Парубій (відео)
понеділок, 5 лютого 2018, 20:01

Верховна Рада має невідкладно внести до порядку денного сесії та розглянути законопроект про Антикорупційний суд.

Про це заявив Голова Верховної Ради України, представник політичної партії “Народний фронт” Андрій Парубій за результатами засідання фракції.

“Я висловив свою позицію. Позиція дуже чітка і зрозуміла: ми невідкладно повинні робити усе можливе, щоб чимшвидше прийняти цей закон”, - заявив він.

Як наголосив спікер українського парламенту, завтра, під час ранішнього пленарного засідання, він пропонуватиме включити законопроект про Антикорупційний суд до порядку денного сесії та одночасно дати доручення профільному комітету “невідкладно підготувати рішення по Антикорупційному суду”.

“Я можу гарантувати, що як тільки буде рішення комітету, я його внесу тут же в зал”, - підкреслив Андрій Парубій.

У той же час, за його прогнозом, між першим і другим читанням цього законопроекту будуть тривати дискусії з кількох важливих аспектів, враховуючи рекомендації Венеційської комісії.

“Йдеться про зменшення вимог до відбору суддів для того, щоб цей процес відбору суддів Антикорупційного суду надто не затягнувся. Також йдеться про дискусію з приводу того, який вплив на подачу кандидатур і на їхнє схвалення буде мати як громадська рада доброчесності, так і Вища кваліфікаційна комісія”, - зауважив Андрій Парубій.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua