Парламент має підтримати закон про забезпечення функціонування української мови як державної, - Микола Княжицький (відео)
понеділок, 26 лютого 2018, 13:25

Верховна Рада VIII-го скликання має виконати свій обов’язок перед українським суспільством і підтримати законопроект №5670-д про забезпечення функціонування української мови як державної.

Про це заявив голова Комітету ВР з питань культури і духовності, представник фракції "Народний фронт" Микола Княжицький під час засідання Погоджувальної ради.

"Хотів би наголосити на необхідності внесення в зал законопроекту №5670-д про мову (про забезпечення функціонування української мови як державної. – Ред.). У нас є декілька законопроектів про мову, але, як ви пам’ятаєте, громадськість, і більшість комітету, і більшість суспільства підтримують саме цей законопроект. І нашою відповідальністю перед українським суспільством є зараз, в цій каденції Верховної Ради - все ж таки змінити ситуацію і скасувати ганебний "закон Ківалова-Колесніченка", - заявив він.

Крім того, Микола Княжицький наголосив на необхідності якнайшвидше розглянути у першому читанні законопроект №6439-д про внесення змін до деяких законів України щодо посилення державних гарантій для гірських та високогірних населених пунктів.

За його словами, цей законопроект має стати "каталізатором обговорення важкої ситуації, яка склалася зараз у гірських населених пунктах".

Так само, за словами голови профільного комітету, слід розглянути законопроект №1553 про внесення змін до Закону України "Про охорону культурної спадщини" (щодо збереження пам'яток культурної спадщини, внесених до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО), авторства представника фракції "Народний фронт" Ігоря Васюника.

Княжицький зазначив, що законопроект №1553 підтримують і Міністерство культури, і профільні організації.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua