Парламент має піклуватись про армію, а не займатись фейковими проблемами, - Пашинський (відео)
понеділок, 7 грудня 2015, 14:13

Верховна Рада має займатися реальною державотворчою роботою, а не надуманими проблемами і популізмом.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський під час Погоджувальної ради.

"Мене дуже зворушили виступи окремих керівників фракцій і груп у їх "щирому" піклуванні про народ. Особливо, якщо врахувати, що більшість була "вірними стовпами режиму Януковича". Знаєте, хочеться сльозу пустити скупу", - сказав він.

"У порядку денному стоїть законопроект про безпечність і гігієну кормів. Це перемога! У той же час наша фракція уже другий місяць вимагає поставити закон №3025 про спецконфіскацію активів Януковича, який дасть змогу мінімум 40 мільярдів направити до бюджету на підвищення обороноздатності, підвищення соціальних стандартів, але у нас якось руки не доходять. То коли ми щирі: коли виступаємо за народ, чи коли підміняємо реальну роботу фейковими проблемами", - наголосив Пашинський.

Голова Комітету з питань національної безпеки і оборони звернувся до спікера Володимира Гройсмана з проханням поставити до порядку денного законопроект №3025, а також пришвидшити ухвалення законопроекту про державне оборонне замовлення на 2016 рік.

"Я уже третій тиждень прошу проголосувати за державне оборонне замовлення. Це базовий законопроект для нашої армії. Що ми бачимо? Він знову 45-им стоїть у порядку денному на сесійний тиждень", – обурився народний депутат.

Сергій Пашинський також повідомив, що проект нового бюджету передбачає збільшення грошового утримання різних категорій військових у 2-2,5 рази та має окрему статтю, яка дозволить на 30% збільшити витрати на технічне оновлення армії. Але, за його словами, все це поки неможливе без ухвалення парламентом законопроекту про державне оборонне замовлення.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua