Парламент має подбати про соціальний захист працівників енергетичної сфери та модернізацію шахт, - Михайло Бондар (відео)
понеділок, 9 липня 2018, 13:15

Верховна Рада має ухвалити важливі законопроекти, що стосуються соціального захисту працівників енергетичної сфери та модернізації державних вугільних шахт.

Про це заявив голова підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, представник фракції "Народний фронт" Михайло Бондар під час засідання Погоджувальної ради.

Він зазначив, що на цьому сесійному тижні парламент має розглянути важливі соціальні законопроекти, що стосуються працівників енергетичної сфери.

За його словами, мова йде про законопроект про внесення зміни до статті 11 Закону України "Про управління об'єктами державної власності" щодо впорядкування процедури відчуження суб'єктами господарювання державного сектору економіки житла своїм працівникам (№ 3131).

"Цей закон стосується вирішення житлової проблеми працівників найкрупніших державних енергетичних підприємств: НАК "Енергоатом" та "Укргідроенерго". Зазначу, що мешканці міст-супутників атомних електростанцій чекають на нього вже більше трьох років", - наголосив Михайло Бондар.

Крім того, представник фракції "Народний фронт" заявив про необхідність вирішити проблему заборгованості по заробітній платі працівникам електророзподільних підприємств та, відповідно, розглянути проект закону про внесення змін до актів щодо встановлення алгоритму перерахування коштів на поточні рахунки постачальникам електричної енергії за регульованим тарифом (№ 7390).

На думку Михайла Бондаря, також дуже важливо встигнути розглянути законопроект №8362 щодо належного фінансового забезпечення державного сектору вугільної галузі, який передбачає внесення відповідних змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік".

Народний депутат зазначив, що цей закон був розглянутий профільним комітетом та рекомендований до включення до порядку денного.

"Не можна говорити весь час, що вугільна галузь дотаційна і паралельно не вкладати у модернізацію шахт, щоб вони мали можливість вийти на беззбитковість. Тому ще раз прошу включити цей законопроект до порядку денного", - резюмував він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua