Парламент має провести день інфраструктури для ухвалення законів щодо покращення транспортної галузі, - Віталій Корчик (відео)
п’ятниця, 17 листопада 2017, 15:52

У Верховній Раді має обов’язково відбутися день інфраструктури - для ухвалення законопроектів щодо покращення транспортної галузі та залучення інвестицій в цю сферу.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт", член парламентського Комітету з питань транспорту Віталій Корчик, виступаючи у сесійній залі.

За його словами, один з таких законопроектів - проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері будівництва та експлуатації автомобільних доріг (№6766), мета якого - вдосконалення законодавчого врегулювання будівництва та експлуатації автомобільних доріг загального користування державного значення на умовах концесії.

"Цей закон захищає інвестиції, які могли б прийти в Україну для будівництва цих концесійних доріг", - сказав народний депутат.

Інший законопроект - про внесення змін до деяких законів України щодо обов'язкового страхування відповідальності перевізника за шкоду, заподіяну життю, здоров'ю пасажирів та третіх осіб (№4642).

Віталій Корчик зазначив, що цей законопроект зумовлений необхідністю змін у нормативно-правовій базі з метою її адаптації до норм Європейського союзу.

Так само, за словами представника фракції "Народний фронт", необхідно внести зміни до Закону України "Про автомобільний транспорт" щодо дотримання учасниками ринку автомобільних вантажних перевезень норм законодавства в частині вагових та габаритних параметрів транспортних засобів.

"Цей законопроект спрямований на захист наших автомобільних шляхів. Адже скільки б ми не виділяли коштів на дороги, якщо ми не будемо дбати про них, у нас їх не буде", - наголосив парламентар.

Крім того, Віталій Корчик звернув увагу на необхідність ухвалити законопроекти, які "відкриють річки для дешевих вантажоперевезень та розвантажать таким чином автомобільний і залізничний транспорт". Також необхідно внести зміни до Повітряного кодексу.

"Я би хотів, щоб на наступній Погоджувальній раді ми повернулися до цих питань і взяли їх під контроль для того, щоб винести їх в зал і проголосувати", - заявив народний депутат.

Представник фракції "Народний фронт" також повідомив, що парламентарі дали "зелене світло" для митного експерименту на 2018 рік, який передбачає направляти 50% від понадпланових надходжень від митних платежів у кожній області на ремонт доріг.

"Це було запроваджено ще за Уряду Арсенія Яценюка. Цей експеримент продемонстрував свою життєздатність, і я дякую усім, хто проголосував за продовження цього митного експерименту", - резюмував Віталій Корчик.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua