Парламент має ратифікувати угоду з Францією, аби посилити систему цивільного захисту населення, – Максим Бурбак (відео)
понеділок, 4 червня 2018, 12:01

"Народний фронт" наполягає на ратифікації міжурядової угоди з Французькою Республікою щодо підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні.

Про це під час Погоджувальної ради наголосив керівник фракції Максим Бурбак.

Він підкреслив, що фракція пропонує поставити на голосування ратифікацію угоди одразу після голосування за закон про Антикорупційний суд.

"Дуже важливим для роботи наших правоохоронних органів є ратифікація угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні. Минулого тижня міністр Арсен Аваков від Уряду України підписав угоду з представником Уряду Франції. Це другий етап міжурядової угоди щодо закупівлі вертольотів Airbus Helicopters", - наголосив він.

Максим Бурбак підкреслив, що ратифікація угоди і оснащення рятувальників новими вертольотами значно підвищить їх оперативність.

"Це велике підсилення для роботи Державної служби з надзвичайних ситуацій. Це, передусім, безпека і рятування людей у важкодоступних регіонах, в сільській місцевості та в горах. Це - попередження паводків, пожеж. Зрештою, це надає можливість створення державної системи гелікоптерної служби порятунку і реагування на надзвичайні ситуації", - наголосив він.

"Фракція "Народного фронту" пропонує винести цю ратифікацію на голосування в четвер, одразу після голосування за Антикорупційний суд. Ми звертаємось до колег підтримати міжурядову угоду і забезпечити наших рятувальників такими вкрай необхідними гелікоптерами", - резюмував Максим Бурбак. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua