Парламент має розглянути законопроекти щодо політики в сфері ЖКГ та надання комунальних послуг, - В’ячеслав Кириленко
понеділок, 17 жовтня 2016, 11:58

Верховна Рада має розглянути на цьому пленарному тижні блок законопроектів, які стосуються політики в сфері ЖКГ та надання житлово-комунальних послуг - з метою системного розв’язання проблем цієї галузі.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр, представник політичної партії «Народний фронт» В’ячеслав Кириленко сьогодні під час засідання Погоджувальної ради.

Він зазначив, що на цьому сесійному тижні особливої уваги заслуговує блок законопроектів, які стосуються надання житлово-комунальних послуг та політики в цій сфері, а саме:  «Про житлово-комунальні послуги» (№ 1581-д), «Про комерційний облік комунальних послуг» (№ 4901), «Про енергетичну ефективність будівель» (№ 4941), «Про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" (щодо скасування пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту)» (№ 3610) тощо.

Разом з тим він наголосив, що найбільш нагальним законопроектом із цьому блоку є  законопроект «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії» (№ 5273).

«У зв’язку з початком опалювального сезону - це важлива тема. Кожен член Уряду виїжджав на колегії обласних адміністрацій, які розглядали питання підготовки до опалювального сезону, і скрізь було питання погашення заборгованості перед теплопостачальними та теплогенеруючими підприємствами. Тільки внісши закон і системно обговоривши цю проблему, ми можемо вийти на системне розв’язання, а не гасити там, де виникають заборгованості в кожному випадку окремо», - наголосив представник Уряду.

В’ячеслав Кириленко також звернувся до профільного комітету парламенту з проханням розглянути на цьому тижні урядовий законопроект №5273 та, по можливості, винести його на голосування у першому читанні. 

Крім того, Віце-прем’єр-міністр подякував за включення до порядку денного урядових законопроектів, які стосуються оборонної та безпекової галузей, а також - дерегуляції та реформи контролюючих органів.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua