Парламент має розширити права переселенців та ветеранів війни, - Віктор Єленський (відео)
понеділок, 4 вересня 2017, 13:16

Верховна Рада має ухвалити закони щодо надання права на доступ до культурних цінностей та благ внутрішньо переміщеним особам та ветеранам війни, а також щодо збереження культури кримських караїмів та кримчаків.

Про це заявив представник фракції “Народний фронт”, заступник голови Комітету ВР з питань культури і духовності Віктор Єленський у понеділок під час засідання Погоджувальної ради.

Він зазначив, що ці законопроекти є “надзвичайно важливими для розуміння Україною прав людини і людської гідності”.

“Йдеться про додаткові права, які повинні отримати вимушені переселенці, ветерани війни у доступі до культурних благ. Це законопроект № 3503”, - заявив він.

Крім того, народний депутат закликав підтримати законопроект № 4827 щодо збереження в Україні самобутності та культурної спадщини кримських караїмів та кримчаків.

“Ми знаємо, що цих людей залишилося дуже небагато. І тим важливіша наша постанова, яка дозволить зберегти їхню самобутність та нагадати світові й українцям, що ці народи, яких разом не більше двох тисяч людей залишилось в Україні, внесли в світову скарбницю те, що могли внести тільки вони і ніякий інший народ”, - наголосив Віктор Єленський.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua