Парламент має сформувати дієздатну коаліцію, - Максим Бурбак (відео)
вівторок, 29 березня 2016, 11:06

Оголошення "Блоком Петра Порошенка" прізвища кандидата на посаду Прем`єр-міністра - це перший крок у розв`язанні штучно створеної політичної кризи.

Про це заявив Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, виступаючи з парламентської трибуни.

"Завдання, яке стоїть перед нами, – це формування міцної дієздатної коаліції у Верховній Раді. Не ситуативного об’єднання, коротке життя якого вже через два-три місяці знову підірве роботу парламенту і Уряду, - а відповідальний союз демократичних сил", - наголосив він.

Бурбак підкреслив, що "Народний фронт" ініціює установчі збори з керівниками держави та фракціями демократичних сил, які готові стати учасниками нової коаліції, для напрацювання та підписання коаліційної угоди. Наступним кроком, за його словами, має бути представлення повноцінної програми дій нового Уряду та новий склад Кабінету Міністрів.

"Заради збереження стабільності в країні "Народний фронт" готовий поставити свої підписи під цими документами та підтримати того кандидата на посаду Прем’єр-міністра, якого б запропонувала новостворена коаліція", - підкреслив Максим Бурбак.

Він наголосив, що фракція "Народний фронт" очікує від фракції БПП виконання обіцянки - забезпечення підписів під документом членами своєї фракції та депутатів ще щонайменше однієї фракції, аби сформувати коаліцію у конституційний спосіб.

"Давайте врешті-решт перегорнемо цю кризову сторінку, зробимо висновки і нарешті почнемо працювати для країни", - резюмував Бурбак.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua