Парламент має ухвалити низку законопроектів щодо реформування транспортної галузі, - Віталій Корчик (відео)
четвер, 17 листопада 2016, 12:43

Верховна Рада має сьогодні ухвалити низку законопроектів, що стосуються реформування транспортної та інфраструктурної галузей, які були розроблені за участі представників фракції «Народний фронт».

Про це заявив член Комітету ВР з питань транспорту, представник фракції «Народний фронт» Віталій Корчик в інтерв’ю журналістам.

Він зазначив, що на День інфраструктури в парламенті народні депутати чекають вже давно, і сьогодні на розгляд Верховної Ради винесені законопроекти, що стосуються транспортної та інфраструктурної галузей, які почали розроблятися ще попереднім Урядом Арсенія Яценюка.

«Сьогодні ми зібрали ці законопроекти разом, ми їх доопрацювали дуже якісно, аби інфраструктура в Україні була на тому рівні, на який ми заслуговуємо», - заявив народний депутат.

Віталій Корчик також нагадав, що на цьому тижні в Україні проходитиме день безпеки дорожнього руху, а низка законопроектів з інфраструктурного пакету якраз покликані навести лад в цих питаннях.

«Ми маємо зробити все можливе для наших громадян, аби якість пересування по дорогах була на тому європейському рівні, до якого ми прагнемо», - наголосив парламентар.

Більше того, на думку Корчика, ухвалення представлених сьогодні законопроектів стане потужним сигналом для інвесторів.

«Адже якісна інфраструктура – це запорука інвестицій у всьому світі. Я добре пам’ятаю слова представника однієї з корейських корпорацій, який сказав: «До вас часто не йдуть інвестиції лиш тому, що у вас поганий стан інфраструктури, відновлюйте його». Ми, як фракція «Народний фронт», долучилися до розробки багатьох законопроектів, як і наш голова фракції Максим Бурбак, який раніше був міністром транспорту і добре розбирається в цій темі», - підкреслив представник фракції.

За його словами, законопроекти з інфраструктурного пакету стосуються таких питань, як дорожнє і залізничне господарство, річковий транспорт і порти, авіагалузь.

Так, Віталій Корчик повідомив, що один із законопроектів стосується створення дорожнього фонду, після ухвалення якого певні податки йтимуть не до загального фонду бюджету, а до дорожнього фонду конкретно на ремонт доріг.

«Цим законом передбачається, що ми можемо зібрати за один рік до 40 млрд грн, які підуть саме на ремонт доріг», - зазначив він.

Так само планується розглянути законопроекти №4660 та №4661, - також розроблені представниками «Народного фронту», мета яких – зберегти дороги, в тому числі від перевантажень від великогабаритного транспорту (про ваговий контроль).

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua