Парламент має ухвалити закон «Про службу в органах місцевого самоврядування», - Олена Ледовських (відео)
понеділок, 13 листопада 2017, 14:08

Парламент має ухвалити доопрацьований закон «Про службу в органах місцевого самоврядування», який є одним з пріоритетних у просуванні реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади.

Про це заявила представниця фракції «Народний фронт», перший заступник голови Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Олена Ледовських під час засідання Погоджувальної ради.

Вона зазначила, що за дорученням Верховної Ради у травні ц. р. було доопрацьовано та внесено для повторного розгляду закон «Про службу в органах місцевого самоврядування» (№2489). За її словами, до закону надійшло лише 4 пропозиції від народних депутатів. «Комітет вкотре наполягає на розгляді даного закону, який на сьогодні є одним з найбільш актуальних і пріоритетних у просуванні реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади», - наголосила народний депутат.

Крім того, Олена Ледовських нагадала, що Верховна Рада досі не визначилася з представником парламенту до складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби.

«Більше року, як в Україні створена ця служба і вона працює відповідно до закону про державну службу. На сьогодні вже було проведено 199 конкурсів на зайняття вакантних посад державної служби категорії «А». Але Верховна Рада – це єдиний орган, який не призначив свого представника до її складу, що фактично позбавляє нас можливості здійснювати належний парламентський контроль за її діяльністю», - заявила народний депутат.

За її словами, жодних застережень до кандидата, який був представлений комітетом, у Верховної Ради не було. «Однак з незрозумілих причин цю кандидатуру не було підтримано», - наголосила Олена Ледовських.

Вона також звернулася до Голови парламенту Андрія Парубія з пропозицією провести нараду голів фракцій для вирішення цього питання.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua