Парламент має ухвалити закони про українську мову, аби захистити культурні і мовні права українців, - Микола Княжицький (відео)
понеділок, 18 вересня 2017, 13:07

Верховна Рада має зробити історичний крок та нарешті ухвалити закони про українську мову задля захисту культурних і мовних прав українців.

Про це заявив голова Комітету ВР з питань культури та духовності, представник фракції “Народний фронт” Микола Княжицький під час засідання Погоджувальної ради.

Він нагадав, що нещодавно була презентована книга-дослідження про Голодомор в Україні авторства Енн Епплбаум, яка вже “спричинила справжній фурор у Сполучених Штатах Америки та Європі”.

“Епплбаум стверджує у цій книзі, що, очевидно, основною метою Голодомору було знищення українського населення, української інтелігенції, української культури та української мови. Те ж саме сказав під час свого виступу Прем'єр-міністр Канади Трюдо: “Голодомор влаштували, щоб покарати Україну за мову і культуру”, - наголосив Княжицький.

На його думку, така увага до Голодомору в Україні з боку високопосадовців та відомих дослідників накладає на українську владу додаткову відповідальність.

“Я розумію, як би не просто нам було жити в нашому оточенні, але я просив би керівників фракцій, перш за все, все ж таки провести переговори і наважитись винести в зал для голосування закони про мову, які у нас зареєстровані. Тому що це наш історичний обов'язок. Тільки коли ми приймемо ефективний закон про мови, ми покажемо, що голодомори та інші переслідування нам не страшні, і що ми, відстоюючи історичну справедливість, підтримуємо український народ. Не потрібно тут нічого боятися, потрібно знайти в собі сили і зробити цей історичний крок для того, щоб далі будувати ефективну українську державу, очевидно, враховуючи права національних меншин, але, в першу чергу, захищаючи культурні і мовні права українців”, - заявив представник фракції “Народний фронт”.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua