Парламент має встановити кримінальну відповідальність за злочини проти людяності, - Павло Петренко (відео)
четвер, 18 травня 2017, 15:42

Міністерство юстиції ініціює внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за злочини проти людяності.

Відповідний проект закону був схвалений сьогодні, 18 травня, на засіданні Кабінету Міністрів.

«Дуже знаково, що саме сьогодні - в річницю депортації кримськотатарського народу - Уряд підтримав пропозиції Мін'юсту з внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за злочини проти людяності», - зазначив міністр юстиції, представник партії «Народний фронт» Павло Петренко.

Він уточнив, що йдеться про найстрашніші злочини, серед яких вбивство, винищування, поневолення, депортація або насильницьке переміщення населення, ув’язнення або інше жорстоке позбавлення фізичної свободи людини поза її волею, катування, сексуальне рабство, переслідування будь-якої групи чи спільноти за політичними, расовими, національними, етнічними, культурними, релігійними, гендерними мотивами й інші нелюдські діяння.

Павло Петренко наголосив, що багато цих злочинів вчиняються зараз на території анексованого Криму російськими окупантами, а також на Донбасі російськими військами і терористами.

«Закликаю парламент невідкладно ухвалити даний законопроект та на законодавчому рівні закріпити найвищу міру покарання за вище названі злочини – довічне ув’язнення. Хочу зазначити, що подібні дії не мають строку давності. Тож усі особи, які причетні до злочинів проти людяності, вчинених стосовно українських громадян, понесуть відповідальність», - підкреслив міністр.

 

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua