Парламент має захищати культурну спадщину України, зокрема в окупованому Криму, - Микола Княжицький (відео)
понеділок, 5 лютого 2018, 14:22

У рік культурної спадщини Верховна Рада має підтримати законопроекти, спрямовані на охорону об’єктів культурної спадщини України, в тому числі в окупованому Криму.

Про це заявив голова Комітету ВР з питань культури і духовності, представник фракції “Народний фронт” Микола Княжицький  під час засідання Погоджувальної ради.

“Цей рік, відповідно до указу Президента і рішення Кабінету Міністрів, є роком культурної спадщини, і я просив би, шановне керівництво парламенту, поставити на голосування два законопроекти, які цього стосуються. Один з них №1553 - про внесення змін до Закону України “Про охорону культурної спадщини” щодо збереження пам'яток культурної спадщини, внесених до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Ігоря Васюника та інших авторів”, - заявив він.

За словами Княжицького, другий законопроект, який слід розглянути, був розроблений представником фракції “Народний фронт” Віктором Єленським та стосується внесення змін до Закону України “Про охорону культурної спадщини” (щодо надання об'єктам підводної культурної спадщини статусу Морського меморіалу) №2129-а.

“Другий законопроект є вкрай важливий, оскільки стосується охорони пам’яток, які, на жаль, опинилися під загрозою після окупації Криму. І ми теж мали б знайти механізми їх захисту”, - підкреслив народний депутат.

Голова профільного комітету зауважив, що ці два законопроекти повністю готові до другого читання, не є конфліктними, підтримані Міністерством культури та представниками всіх фракцій.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua