Парламент має зайнятися зарплатами в армії та законом про спецконфіскацію, - Сергій Пашинський (відео)
середа, 7 вересня 2016, 18:59

Верховна Рада має найближчим часом прийняти поправки до бюджету, які дозволять зберегти належний рівень зарплат військовослужбовцям.

Про це сьогодні йшлося на засіданні Комітету з питань національної безпеки і оборони.

Як пояснив його голова, представник "Народного фронту" Сергій Пашинський, дефіцит цієї статті виник, оскільки був певний період, коли у лавах армії була велика кількість контрактників, яких набирали за новими правилами, та мобілізованих. Відповідно, було перевищення кількісного складу ЗСУ та додаткові витрати на утримання цих людей.

"Саме тому я прошу усіх депутатів проникнутися цим - якщо ми терміново, через тиждень, не внесемо відповідні зміни до бюджету, з листопада місяця ми перестанемо платити зарплатню нашим військовослужбовцям. Це недопустимо. Зараз будуть наради і обговорення з Президентом, пошуки джерел фінансування, але якщо ми не внесемо відповідні зміни до бюджету - буде катастрофа", - заявив Пашинський.

Друге, актуальне питання, що стоїть перед армією, - це фінансування державного оборонного замовлення.

"Незважаючи на 10 спроб щодо голосування закону про спецконфіскацію, Верховна Рада проігнорувала 1,5 мільярда доларів. Депутати виходили на трибуну Верховної Ради і заявляли, що це рейдерство заводів-пароходів. Це пряма брехня", - сказав голова комітету.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua