Парламент має законодавчо забезпечити продовження реформи децентралізації, - Олена Бойко (відео)
четвер, 8 вересня 2016, 13:46

Верховна Рада повинна законодавчо забезпечити продовження реформи децентралізації, зокрема добровільного об’єднання громад, а тому має ухвалити сьогодні цілу низку важливих децентралізаційних законопроектів.

Про це заявила голова підкомітету з питань органів самоорганізації населення, місцевих виборів та інших форм безпосередньої демократії Комітету ВР з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, член фракції «Народний фронт» Олена Бойко у четвер в інтерв’ю журналістам. 

Вона зазначила, що профільний комітет та народні депутати від «Народного фронту», в тому числі, вже протягом півтора року працюють над реформою державного управління, частиною якої є децентралізаційна реформа.

За словами Олени Бойко, децентралізація, у першу чергу, передбачає передачу повноважень і ресурсів на місця. Тому сьогодні вкрай важливо ухвалити цілу низку децентралізаційних законопроектів, які сприятимуть подальшому розвитку місцевого самоврядування та спонукають об’єднані громади самостійно розпоряджатися власними ресурсами.

«Сьогодні у порядку денному дуже важливі законопроекти: це №№4772, 4773, які спрощують процедуру добровільного об’єднання громад, №4676, який вирішує питання громад, які вирішили об’єднатися в межах не одного району, а суміжних районів. Проблем дуже багато. Ми вважаємо, що все ж таки територіальні громади мають самі вирішувати, наскільки їм потрібен адміністративний ресурс і куди витрачати кошти. Тому ми просимо усіх підтримати ці законопроекти», - звернулася вона до колег.

Народний депутат також відзначила серед важливих законопроектів ті, що стосуються вирішення питань по адміністративних послугах, зокрема зарахування коштів від адмінпослуг саме до місцевих бюджетів.

«Нам не потрібно вже робити піар щодо того, наскільки децентралізація є важливою. Успіхи бюджетної децентралізації є вже очевидними, тому вважаємо, що маємо рухатися далі. Те, що минулого року об’єдналися 150 громад, - теж є успіхом», - наголосила Олена Бойка. 

У той же час вона зауважила, що цього року динаміка добровільного об’єднання громад дещо знизилася, тому завдання народних депутатів – законодавчо забезпечити реформу децентралізації. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua