Парламент має зупинити багатомільярдну аферу Клюєвих на енергетичному ринку, - Тетяна Чорновол (відео)
вівторок, 6 вересня 2016, 15:36

У Верховної Ради залишилось менше трьох місяців, щоб зупинити чергову грабіжницьку схему братів Клюєвих, які зараз перебувають у розшуку.

Про це заявила на брифінгу народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол.

"З 1 січня 2017 року в Україні почне працювати новий "зелений тариф" для відомої сонячної генерації Клюєвих, і цей зелений тариф для них буде навіть більшим, ніж за часів Януковича. Це втрата для українського енергоринку розміром в 1,8 млрд гривень щороку протягом найближчих 20 років", - уточнила вона.

Тетяна Чорновол наголосила, що ці кошти будуть братися навіть не з Державного бюджету, а з кишень громадян, які платять за електроенергію.

"Якщо говорити про цифри, то це понад 15 гривень за одну кіловат-годину, тобто йдеться просто про скажений зелений тариф – який у 4, а то і в 5 разів більше, ніж у країнах Європи, які плекають альтернативну енергетику", - пояснила представник "Народного фронту".

За її словами, для запобігання реалізації такої схеми Верховній Раді треба проголосувати за мораторій на підвищення тарифу для підприємств Клюєва.

Водночас Тетяна Чорновол зауважила, що наразі для того, аби зменшення тарифів для електростанцій Клюєвих не відбулося, в парламенті працює потужне лобі.

"Це лобі – не тільки депутати, які вийшли з Партії регіонів, - в цьому лобі багато тих, хто заявляє про необхідність повернути награбоване Януковичем та його оточенням у державний бюджет", - зазначила вона.

"Підвищення тарифів з 1 січня 2017 року шахрайським шляхом провела така собі юридична фірма "Арцінгер". Вона ще в часи Януковича розробляла тарифи для Клюєва, і вже після Майдану захищала інтереси його компаній в українських судах", - повідомила Чорновол.

"Ця фірма має вплив на багатьох псевдоєвропейських, псевдоантикорупційних, псевдореформаторських організаторів і депутатів. Зокрема, керуючий партнер "Арцінгера" Тимур Бондарєв входить до правління Transparency International, яка фактично є агентом впливу на цілу мережу громадських організацій, ЗМІ, депутатів, і саме з цієї сторони зараз буде організоване шалене лобіювання надвисоких тарифів для Клюєва – більших, ніж у часи Януковича", - додала представник "Народного фронту". 

"У нас дуже мало часу, нам дуже важко, але в ці кілька місяців ми повинні цього не допустити – в новий рік повинні увійти хоча б з тими тарифами для Клюєвих, якими вони були протягом останніх двох років – удвічі нижчими, ніж у часи Януковича", - підсумувала Тетяна Чорновол.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua