Парламент на цьому тижні має вирішити важливі кадрові питання, - Вікторія Сюмар (відео)
середа, 20 грудня 2017, 11:21

Верховна Рада має максимально мобілізуватися і вирішити важливі кадрові питання, а саме: обрання нового складу Центральної виборчої комісії, нового Голови Національного банку України та призначення аудитора Національного антикорупційного бюро.

Про це заявила заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар у середу в коментарях журналістам.

Вона зазначила, що у четвер, 21 грудня, по суті, буде останній день голосувань, коли парламент має можливість ухвалити важливі кадрові рішення.

“Це стосується і аудитора НАБУ, це стосується і Центральної виборчої комісії, це стосується і Національного банку України. Я вже не кажу про Кабінет Міністрів, в якому також маса вакансій і в.о., термін яких вже давно закінчився. Тому нам необхідно в цей останній день бути максимально ефективними для того, щоб ключові питання були вирішені”, - заявила Вікторія Сюмар.

Як зауважила народний депутат, ефективність діяльності та оцінку діям НАБУ, навколо якого останнім часом відбувається багато скандалів, може дати лише незалежний аудитор НАБУ.

“Цю систему (аудит НАБУ) треба запустити для того, щоб у суспільства не виникало питання, а хто там правий у всіх цих сварках”, -наголосила народний депутат.

Так само, на її думку, давно назріло питання обрання нового голови Національного банку України – особи, яка буде відповідати за курс національної валюти. Аналогічна ситуація, за словами Сюмар, з необхідністю переобрання нового складу Центральної виборчої комісії, оскільки термін повноважень чинного складу ЦВК вже давно минув.

“Це передвиборчий рік. Фактично, саме у 2018 році стартуватиме виборча кампанія, вона не може стартувати сьогодні з тим складом Центральної виборчої комісії, який вже давним-давно пересидів свої терміни і до якого у суспільства немає довіри, бо цей склад не було змінено після Революції Гідності”, - наголосила заступник керівника фракції “Народний фронт”.

“Тому, я думаю, що парламент має максимально мобілізуватися і в цей останній день голосувань – завтрашній четвер – все ж таки підійти до вирішення кадрових питань”, - резюмувала Вікторія Сюмар.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua