Парламент не дозволив Опоблоку скасувати закон щодо української мови на телебаченні, - Вікторія Сюмар (відео)
четвер, 25 травня 2017, 18:58

Верховна Рада не дозволила “Опозиційному блоку” скасувати результати голосування за законопроект №5313 щодо 75% української мови на телебаченні, авторами якого виступили, зокрема, представники фракції “Народний фронт”.

За постанови про скасування проголосувало лише 14 і 15 народних депутатів відповідно.

Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції “Народний фронт”, співавтор законопроекту Вікторія Сюмар заявила перед голосуванням, що автори постанов про скасування результатів голосування за закон нібито через “порушення регламенту під час його розгляду” зовсім не за регламент вболівають, а за російські інтереси, які вони тут лобіюють.

Вона наголосила, що під час підготовки законопроекту він пройшов всі погодження, “кожна правка і норма була узгоджена з проукраїнськими політичними силами в парламенті. Також були проведені консультації з українськими телеканалами, а не з агентами російських засобів масової пропаганди”.

“Ви вболіваєте тут, насправді, за російську пропаганду, і ви це добре знаєте. Ви зараз не за норми регламенту переживаєте, а переживаєте, щоб в ефірі телеканалу “Інтер” вам далі показували кремлівські концерти з кремлівськими акторами!”, - обурилася Вікторія Сюмар.

“Давайте будемо відвертими, про що зараз йдеться. Ви хочете, щоб далі російським “милом”, яке у вигляді гуманітарної ідеологічної допомоги проросійськими телеканалами сюди спрямовується, далі годували українців. Ви це хочете зробити! Вам плювати не тільки на українську мову! Вам плювати на українську культуру, вам плювати на українську ідеологію, вам плювати на власну державу!” - наголосила вона.

На переконання Вікторії Сюмар, авторам цих постанов, насправді, “важливо далі просувати тут російські ідеологічні кліше, написані й озвучені російською мовою, а насправді зняті і показані в Росії, які потім тут транслюються одним із загальнонаціональних телеканалів”.

“Але Верховна Рада - і вона довела це голосуванням у вівторок (день ухвалення законопроекту №5313) - це не якась там філія власників телеканалу “Інтер”. Це український парламент!”, - резюмувала заступник керівника фракції “Народний фронт”.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua