Парламент підтримав ініціативу “Народного фронту” щодо відзначення Різдва Христового за західним обрядом (відео)
четвер, 16 листопада 2017, 12:01

Верховна Рада проголосувала за встановлення вихідного дня 25 грудня – на Різдво Христове, яке святкують за західним обрядом.

Законопроект про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів (№5496), розроблений, зокрема, представниками фракції “Народний фронт”, з відповідними правками підтримали 238 народних депутатів.

Голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, представник фракції “Народний фронт” Людмила Денісова зазначила перед голосуванням, що, розглядаючи цей законопроект, члени комітету звернули увагу на те, що у світі вже є країни, в яких Різдво Христове відзначається двічі - 25 грудня і 7 січня.

“Загалом члени комітету зазначили, що така ініціатива сприятиме об’єднанню та кращому порозумінню між релігійними християнськими громадами. Враховуючи вище викладене, комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому”, - наголосила Людмила Денісова.

Інший представник фракції “Народний фронт”, голова Комітету ВР з питань культури та духовності Микола Княжицький також підтримав цей законопроект, і зазначив, що він сприятиме об’єднанню країни.

“Ми будуємо країну, яка об’єднує людей. Понад 30% релігійних громад святкують цей святий день - Різдво Христове - 25 грудня”, - наголосив він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua