Парламент підтримав закон щодо посилення інформаційного захисту на Донеччині та Луганщині (відео)
вівторок, 18 вересня 2018, 12:14

Верховна Рада ухвалила закон щодо протидії ворожій пропаганді та покращення інформаційного забезпечення громадян України, постраждалих внаслідок воєнних дій на територіях Донецької та Луганської областей.

Відповіде рішення у другому читанні та в цілому підтримали 235 народних депутатів.

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар заявила перед голосуванням, що цей закон є дуже простий, проте вкрай важливий для інформаційної безпеки східних регіонів.

“Мова йде про пільги на доставку друкованих видань у найскладніші території України - Донецької та Луганської областей. Не треба й говорити, що там дуже серйозно працює російська пропаганда. Цей закон покликаний дати можливість не піднімати тарифи “Укрпошти” і доставляти друковані видання за пільговими цінами до споживачів на Донеччині та Луганщині. Я прошу мобілізуватися і підтримати цей важливий для інформаційної безпеки на цих територіях законодавчий акт”, - звернулася Голова інформаційного комітету до колег.

Відповідно до законопроекту № 8114, пропонується внести зміни до Закону України "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів", які дозволять протидіяти ворожій пропаганді та покращити інформаційне забезпечення громадян України, постраждалих внаслідок воєнних дій, місце проживання яких -  територія Донецької та Луганської областей, де органи державної влади України здійснюють свої повноваження.

“Завданнями акта є удосконалення порядку надання послуг з приймання та доставки вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою шляхом встановлення окремих тарифів та створення сприятливих умов щодо доступу до української друкованої періодики жителям підконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей за рахунок встановлення мінімальної оплати”, - йдеться у пояснювальній записці.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua